Мерзляк Математика 5 клас

(за підручником нової програми 2018)

Вправа 450

Умова:

450


Відповідь:

450


Правила до параграфу "Сполучна і розподільна властивості множення"





(версія 2013 року)


Вправа 450

Умова:

У першому ящику на 14 кг апельсинів менше, ніж у другому, і на 18 кг більше, ніж у третьому. Скільки кілограмів апельсинів міститься в усіх трьох ящиках разом, якщо в другому ящику їх 44 кг?

 

Відповідь:

1) 44 - 14 = 30 (кг) - апельсинів у першому ящику.
2) 30 - 18 = 12 (кг) - апельсинів у третьому ящику.
3) 30 + 44 + 12 = 86 (кг) - апельсинів всього.
Відповідь. У трьох ящиках - 86 кг апельсинів.