Математика 5 клас Мерзляк решебник відповіді гдз

Тестове завдання 5

 

Умова:

1. Укажіть число п'ять цілих дев'ять сотих.
А) 5,9; Б) 5,90; В) 5,09; Г) 5,009.

Відповідь: В)


2. Виразіть у кілограмах 72 г.
А) 0,072 кг; Б) 0,72 кг; В) 0,0072 кг; Г) 7,2 кг.

Відповідь: А)


3. Укажіть правильну нерівність.
А) 13,7 > 13,71; В) 0,9 < 0,099;
Б) 4,6 > 4,073;  Г) 8,4 < 8,311.

Відповідь: Б)


4. Скільки існує натуральних значень х, при яких є правильною нерівність 4,36 < х < 10,16?
А) 4; Б) 5; В) 6; Г) 7.

5, 6, 7, 8, 9, 10.
Відповідь: В)


5. Округліть число 19,254 до десятих.
А) 19,2; Б) 19,25; В) 19,3; Г) 19,26.

19,254 ≈ 19,3.
Відповідь: В)


6. Висоту ящика виміряли в міліметрах. Округливши результат до сантиметрів, отримали 15 см.
Якою може бути висота ящика в міліметрах?

А) 156 мм; Б) 146 мм; В) 155 мм; Г) 144 мм.

Відповідь: Б)


7. Чому дорівнює значення виразу 4/100 + 7/1000?
А) 0,047; Б) 0,1047; В) 0,407; Г) 0,47.

4/100 + 7/1000 = 0,04 + 0,007 = 0,047.
Відповідь: А)


8. Чому дорівнює різниця 2400 м - 0,6 км?
А) 2,34 км; Б) 2399,4 м; В) 2340 м; Г) 1,8 км.

2400 м - 0,6 км = 2,4 км - 0,6 км = 1,8 км.
Відповідь: Г)


9. Укажіть найбільший десятковий дріб з двома цифрами після коми, який менший від 3.
А) 2,09; Б) 2,99; В) 2,90; Г) 1,99.

Відповідь: Б)


10. Знайдіть швидкість катера проти течії річки, якщо нівидкість течії дорівнює 1,8 км/год, а нівидкість катера за течією річки - 18 км/год.
А) 19,8 км/год; В) 16,2 км/год;
Б) 15,6 км/год; Г) 14,4 км/год.

18 км/год - 1,8 км/год - 1,8 км/год = 14,4 км/год - швидкість катера проти течії.
Відповідь: Г)


11. Розв'яжіть рівняння 12,8 - (х + 4,723) = 1,05.
А) 2,423; Б) 16,473; В) 9,127; Г) 7,027.

12,8 - (х + 4,723) = 1,05;
х + 4,723 = 12,8 - 1,05;
х + 4,723 = 11,75;
х = 11,75 - 4,723;
х = 7,027.
Відповідь: Г)


12. Як зміниться різниця, якщо зменшуване збільшити на 3,2, а від'ємник - на 2,8?
А) зменшиться на 0,4; В) зменшиться на 6;
Б) збільшиться на 0,4; Г) збільшиться на 6. 

Збільшиться на 3,2 - 2,8 = 0,4.
Відповідь: Б)

 

Калькулятор арифметичних операцій у стовбчик
Результат Розв'язання