Мерзляк Математика 5 клас

Вправа 1050

Умова:

Було куплено 2 кг цукерок одного виду по 64 грн за кілограм, 4 кг цукерок другого виду по 82 грн і ще 3 кг цукерок третього виду. Середня ціна куплених цукерок становила 88 грн за кілограм. Скільки коштував кілограм цукерок третього виду?

 

Відповідь:

1) 2 • 64 = 128 (грн) - заплатили за цукерки по 65 гри за кілограм.
2) 4 • 82 = 328 (грн) - заплатили за цукерки по 82 гри за кілограм.
3) 128 + 328 = 456 (грн) - заплатили за цукерки перших двох видів.
4) 2 + 4 + 3 = 9 (кг) - всього купили цукерок.
5) 88 • 9 = 792 (грн) - заплатили за всі цукерки.
6) 792 - 456 = 336 (грн) - заплатили за цукерки третього виду.
7) 336 : 3 = 112 (грн) - коштує 1 кг цукерок третього виду.
Відповідь. 1 кг цукерок третього виду коштує 112 грн.


Правила до параграфу "Середнє арифметичне. Середнє значення величини"