Мерзляк Математика 5 клас

Вправа 215

Умова:

Аладдін, Жасмин і Джин збирали в саду султана персики. Аладдін і Жасмин зібрали разом 112 кг персиків, а Жасмин і Джин - 193 кг персиків. Скільки кілограмів персиків зібрав кожен з них, якщо всього було зібрано 240 кг?

 

Відповідь:

1) 240 - 112 = 128 (кг) - персиків зібрав Джин.
2) 240 - 193 = 47 (кг) - персиків зібрав Аладцін.
3) 193 - 128 = 65 (кг) - персиків зібрав Жасмин.
Відповідь. Джин зібрав 128 кг персиків. Аладцін - 47 кг, Жасмин - 65 кг.