Математика 5 клас

Вправа 385

Умова:

У крамниці є лимони, апельсини та мандарини, загальна маса яких дорівнює 740 кг. Якби продали 55 кг лимонів, 36 кг апельсинів и 34 кг мандаринів, то маси лимонів, апельсинів і мандаринів, що залишилися, виявилися б рівними. Скільки кілограмів фруктів кожного виду є в крамниці?

 

Відповідь:

1) 740 - (55 + 36 + 34) = 615 (кг) - овочів залишилося б.
2) 615 : 3 = 205 (кг) - овочів кожного сорту залишилося б.
3) 205 + 55 = 260 (кг) - лимонів є у крамниці.
4) 205 + 36 = 241 (кг) - апельсинів є у крамниці.
5) 205 + 34 = 239 (кг) - мандаринів с у крамниці.
Відповідь. У крамниці є 260 кг лимонів, 241 кг апельсинів і 239 кг мандаринів.