відповіді з математики 5 клас

Вправа 84

Умова:

Барвінок зібрав у своєму саду 246 кг яблук і 354 кг груш. Шосту частину всіх фруктів Барвінок віддав друзям з дитячого садка, п'яту частину всіх фруктів - друзям зі школи, а решту - у лікарню. Скільки кілограмів фруктів віддав Барвінок у лікарню?

 

Відповідь:

1) 246 + 354 = 600 (кг) - фруктів зібрав Барвінок.
2) 600 : 6 = 100 (кг) - фруктів віддав друзям з дитсадка.
3) 600 : 5 = 120 (кг) - фруктів віддав друзям зі школи.
4) 100 + 120 = 220 (кг) - фруктів віддав дитсадку і школі разом.
5) 600 - 220 = 380 (кг) - фруктів віддав у лікарню.
Відповідь. 380 кг фруктів Барвінок віддав у лікарню.