Математика 5 клас гдз

(за підручником нової програми 2018)

Вправа 887

Умова:

887


Відповідь:

887


Правила до параграфу "Додавання і віднімання десяткових дробів"



(версія 2013 року)


Вправа 887

Умова:

Вирушивши на ядрі в подорож на Місяць, барон Мюнхгаузен за першу хвилину пролетів 234,7 км, що на 18,6 км менше, ніж за другу хвилину. За третю хвилину він пролетів на 156,4 км менше, ніж за першу та другу хвилини разом. Скільки кілометрів пролетів Мюнхгаузен за перші три хвилини польоту?

 

Відповідь:

1) 234,7 + 18,6 = 253,3 (км) - пролетів Мюнхгаузен за другу хвилину.
2) 234,7 + 253,3 = 488 (км) - пролетів Мюнхгаузен за дві хвилини.
3) 488 - 156,4 = 331,6 (км) - пролетів Мюнхгаузен за третю хвилину.
4) 488 + 331,6 = 819,6 (км) - пролетів Мюнхгаузен за три хвилини.
Відповідь. За перші три хвилини Мюнхгаузен пролетів 819,6 км.