Мерзляк Якір Математика гдз 5 клас розв'язання відповіді гдз

(за підручником нової програми 2018)

Вправа 954

Умова:

954


Відповідь:

954


Правила до параграфу "Множення десяткових дробів"



(версія 2013 року)


Вправа 954

Умова:

Човен плив 1,8 год за течією річки і 2,6 год проти течії. Який шлях подолав човен за весь час руху, якщо швидкість течії дорівнює 2,4 км/год, а власна швидкість човна - 18,9 км/год?

 

Відповідь:

1) 18,9 + 2,4 = 21,3 (км/год) - швидкість човна за течією річки.
2) 18,9 - 2,4 = 16,5 (км/год) - швидкість човна проти течії річки.
3) 21,3 • 1,8 = 38,34 (км) - пройшов човен за течією річки.
4) 16,5 • 2,6 = 42,9 (км) - пройшов човен проти течії річки.
5) 38,34 + 42,9 = 81,24 (км) - увесь шлях човна.
Відповідь. Човен подолав 81,24 км.