Математика 5 клас відповіді

(за підручником нової програми 2018)

Вправа 963

Умова:

Мати доручила Сашку купити 1,5 кг печива, 0Т8 кг вафель і 0,5 кг цукерок. Чи вистачить Сашку 180 грн, якщо 1 кг печива коштує 48 грн, 1 кг вафель - 65 грн, а 1 кг цукерок - 120 грн?


Відповідь:

1 кг печива - 48 грн
1 кг вафель - 65 грн
1 кг цукерок - 120 грн
Має грошей - 180 грн
Купити 1,5 кг печива - ? грн
Купити 0,8 кг вафель - ? грн
Купити 0,5 кг цукерок - ? грн
1) 48 • 1,5 = 72 (грн) - печиво;
2) 65 • 0,8 = 52 (грн) - вафлі;
3) 120 • 0,5 = 60 (грн)- цекурки;
4) (72 + 52 + 60) = 184 (грн) - все коштує.
Відповідь: ні, не вистачить 4 грн.


Правила до параграфу "Множення десяткових дробів"



(версія 2013 року)


Вправа 963

Умова:

На покупку матерії для нового плаття короля кравчики отримали 500 гульденів. Вони придбали 20,4 м шовку по 1,75 гульдена за метр, 18,5 м парчі по 2,38 гульдена, 12,5 метра мережив по 2,16 гульдена, 32,8 м оксамиту по 2,05 гульдена і 44,4 м золотої пряжі по 3,45 гульдена. Скільки грошей залишилось у кравчиків?

 

Відповідь:

1) 20,4 • 1,75 = 35,7 (г.) - вартість шовку.
2) 18,5 • 2,38 = 44,03 (г.) - вартість парчі.
3) 12,5 • 2,16 = 27 (г.) - вартість мережив.
4) 32,8 • 2,05 = 67,24 (г.) - вартість оксамиту.
5) 44,4 • 3,45 = 153,18 (г.) - вартість золотої пряжі.
6) 35,7 + 44,03 + 27 + 67,24 + 153,18 = 327,15 (г.) - вартість покупки.
7) 500 - 327,15 = 172,85 (г.) - залишилося у кравчиків.
Відповідь. У кравчиків залишилося 172,85 гульденів.