Математика 6 клас

Вправа 1108

Умова:

Однією дорогою в протилежних напрямах рухаються вершник зі швидкістю 14 км/год і пішохід зі швидкістю 4 км/год. Якою буде відстань між нпмп через 15 хв, якщо зараз вона становить 3 км? Скільки розв'язків має задача?

 

Відповідь:

15 хв = 1/4 год.
1) 14 + 4 = 18 (км/год) - швидкість віддалення.
2) 18 • 1/4 =4,5 (км) - пройшли вони разом за 15 хв.
3) а) Якщо велосипедист і пішохід зустрічаються:
4,5 - 3 = 1,5 (км) - відстань між ними за 15 хв.
б) Якщо велосипедист і пішохід не зустрічаються:
4,5 + 3 = 7,5 (км) - відстань між ними за 15 хв.
Відповідь. 7,5 км або 1,5 км.


Правила до параграфу "Розподільна властивість множення"












Калькулятор арифметических операций в столбик

matem merz 6kl 2015 ang yaz 6kl nesvit ykr mova 6kl ermolenko ykr mova 6kl glazova